Om oss

Foto: Bo.O Herbst

Vilka är vi?


Vi är en opolitisk förening som håller på med Amerikanska inbördeskrigs reenactment.

Det amerikanska inbördeskriget pågick mellan 1861 till 1865 och utkämades mellan Nordstaterna & Sydstaterna.


Vi är män, kvinnor och barn ifrån alla hörn av Sverige som försöker återskapa soldatlivet så gott vi kan. Detta involverar tidsenliga tältförläggningar, utrustning, kläder och även den militära ordningen.


NordoSyd anordnar samt deltar i träffar över hela Sverige. Vår största träff som vi annordnar hålls varje år, första helgen i September i Blekinge på Järnavisk Camping. Vilket är Sveriges största träff och kanske till och med Scandinaviens största, med deltagare ifrån Sverige, Danmark, Norge och Polen. Detta slaget genomförs inför publik och vi brukar ha kring 200-400 åskådare.


Våra medlemmar deltar i träffar och slag över hela Europa samt i USA. Vi har ett utbyte med många olika föreningar runt om i världen och vi jobbar ständigt med att förstärka dem kontakterna.

Vilka är välkommna in i er förening?


Alla med en genuint intresse för historia är välkommna att gå med oss. Män, kvinnor, barn alla har en plats inom vår förening och reenactment hobby.

För att få en försmak över vad denna hobbyn innebär så rekommenderar vi att man kommer och tittar på ett slag och hälsar på i vår läger. För att se vilka evenemang vi deltar i se Kalender här på hemsidan.


För att läsa mer om medlemskap klicka på knappen här under:

KOM I KONTAKT MED OSS!

info@nordosyd.se